HET WEDSTRIJDHART VAN VESPA

De technologie en toermogelijkheden die zo typisch zijn voor de Vespa GTS-modellen worden gecombineerd met de geschiedenis en de oorspronkelijke sporttraditie van Vespa. En zo werd de Vespa Sei Giorni geboren, een speciale versie die wordt geproduceerd als limited edition, en erfgenaam is van de originele Vespa Sport "Sei Giorni". Een model dat onderdeel werd van de legende, speciaal gebouwd voor de zware wedstrijd "Sei Giorni Internazionale di Varese" (de zesdaagse internationale wedstrijd van Varese) van 1951, waar het een onbetwiste hoofdrol speelde door 9 gouden medailles in de wacht te slepen.

DE OORSPRONG VAN EEN LEGENDE
In het jaar 1951 verbaasde het Piaggio-raceteam de racewereld door echte off-road motoren te verslaan in één van de zwaarste en meest prestigieuze wedstrijden: de Sei Giorni Internazionale, die plaatsvond in Varese. De Vespa "Sei Giorni", die haar naam ontleende aan die overwinning, was qua uiterlijk zeer vergelijkbaar met het standaard model en onderscheidde zich hoofdzakelijk door de grotere brandstoftank, het meer gestroomlijnde windscherm en de grotere tas aan de rechter zijkant. Dat Sei Giorni-model is één van de meest legendarische modellen in de geschiedenis van Vespa en is tegenwoordig zeer gewild bij verzamelaars.

EEN UNIEKE STIJL
De stijl van de nieuwe Vespa Sei Giorni doet onmiskenbaar denken aan die van de klassieke Vespa. Kenmerkende elementen zijn de lage positie van de koplamp op het voorspatbord en het stuur dat door zijn eenvoud en blootgestelde metalen buis lijkt op dat van de oorspronkelijke Vespa Sei Giorni. De sportieve aard wordt ook benadrukt door de zwarte nummerplaat, die rechtstreeks is overgenomen van de kleurstelling van de Vespa, en wordt versterkt door alle zwarte onderdelen en door mat-rode details.

Tot slot geeft het ""Special Edition” plaatje met het serienummer op de achterplaat van het beenschild de unieke aard van dit speciale model aan.

COMFORT EN VEILIGHEID
Vespa Sei Giorni maakt zich de waarden eigen die zo typerend zijn voor de Vespa GTS-serie, zoals stijl, comfort en veiligheid. Net als alle grote Vespa-versies, beschikt de Vespa Sei Giorni over een ruime bergruimte voor de helm en een groot en comfortabel zadel. Het zadel is natuurlijk en biedt totale controle over het voertuig en een hoge mate van comfort, zelfs op lange afstanden. De USB-poort is een standaard feature en bevindt zich in het compartiment van het beenschild. De richtingaanwijzers aan de voorkant zijn voorzien van een aantal LED-lampen die fungeren als dagrijverlichting. Op veiligheidsgebied behoort het ABS-remsysteem tot de standaard uitrusting.

De vermelde scooter prijzen zijn fabrieksprijzen incl: BTW (+ BPM-motoren), Rijklaarkosten, Kentekenkosten

Vraag een (geheel vrijblijvende) prijsopgave voor onze actuele en actie- prijzen
Regelmatig geven wij kortingen op onze nieuwe scooters en accessoires!

Helaas is er einde gekomen aan de strijd om de helm voor de snorfiets ,echter is nu gebleken dat je geen "gewone " bromfietshelm hoeft te dragen maar een hele licht speedpedelack helm ,dit is een heel licht helmpje te vergelijken met een ski helm met de oren vrij .

Hier hebben we enkele voorbeelden van liggen kom langs om deze te zien en passen ,en wellicht besluiten om toch snorfiets te rijden met de voordelen daarvan 

© 2017 - 2023 Scootershop 't Vissertje Volendam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel